Sebenarnya Dell ni pemalas betul nak makan buah. Apatah lagi jika nak mengupas kulitnya. Masa kecil-kecil dulu rajin, dah besar pula jadi malas. Hehe. Tetapi, bila Dell cuba makan epal dan jambu madu yang dipotong oleh saudara cecah dengan kuah rojak yang tersedia tempoh hari ketika kami semua bermalam di Homestay Air Manis, Sabak Bernam dua minggu lepas, membuatkan Dell teringat-ingat selama beberapa hari. Sedap pula rupa-rupanya. Kuah Rojak tu memang Dell beli di sana. Sudah beberapa hari, Dell dok makan epal cecah kuah rojak ni je. Kuah rojak tu ada sedikit rasa pedas, jadi Dell takkan cecah banyak-banyak, sekadar ada rasa di epal tu. Bagi sesiapa yang mempunyai masalah malas makan buah-buahan macam Dell, cuba makan buah dengan kuah rojak. Mesti nak lagi! Cubalah!
mmg sedap buah jambu x pun epal cecah smbal rojak..dye ade rase manis2 pdas skit..haha..nyum2
BalasPadamYa betul! Dah rasa nak lagi! :)
BalasPadamSaya juga pernah makan betik cecah rojak. Rasanya manis manis pedas. Sedap. Kalau epal dan jambu, baik kak jangan buang kulitnya kerana di situlah terletak khasiat buah. Isinya hanyalah untuk pelawas semasa kita hendak ehem ehem di awal pagi.
BalasPadamSelalunya epal, saya potong empat dan makan sambil menikmati lagu~