Selamat Datang ke Blog Dell!

Bersama Dell di Alam Maya
Sertai Saya

Rindu Kak Dell?By  Kakdell     Ahad, Januari 04, 2015    Labels: 
Sedar tidak sedar, kita sudah melangkah ke tahun baru beberapa hari yang lalu. Tahun 2015... tahun yang dikatakan mencabar bagi sesetengah para ilmuan metafizik. 

Lama juga ya blog Kak Dell ini bersawang. Sehinggakan ada yang sudah bertanya, "Ke mana menghilangnya Kak Dell? Sudah lama tidak nampak penulisan Kak Dell di blog?"

Tidak sangka, Dell juga terkena penyakit terlupa untuk menulis di blog kerana kesibukan menguruskan pelbagai hal di luar. 

Sungguhpun Dell tidak kelihatan di blog dan jarang juga di facebook, Dell tetap tidak meninggalkan penulisan. Ada beberapa karya yang Dell sudah draf supaya idea tersebut tidak hilang. Maklumlah, ilham yang dianugerahkan Ilahi sentiasa datang tidak tentu masa dan akan hilang begitu sahaja jika tidak dicatat. 

Apa kesibukan yang menyebabkan Dell tidak aktif di blog dan kurang aktif di facebook?

Buat masa ini, Dell sedang sibuk membuat persiapan untuk CE untuk tesis. Kebetulan pula, Dell baru dilantik menjadi pensyarah sambilan di salah sebuah universiti swasta untuk subjek Bahasa Kebangsaan A (semester akan datang). Jadi, Dell sedang menyiapkan modul untuk mengajar.

Dalam masa yang sama, Dell sedang mengemas kini penulisan cerpen muzikal untuk dijadikan e-book. Masih belum siap sepenuhnya. Masa sangat-sangat mencemburui.

Janganlah kesibukan ini menyebabkan para kenalan takut untuk bertegur sapa dengan Dell. Dell akan mencari peluang untuk membalas segala emel dan mesej daripada sesiapa sahaja. Hal-hal berkaitan dengan kebajikan juga Dell turut jaga. Jadi, jangan segan-segan ya!

Berjumpa di lain lembaran. Salam Maulidur Rasul. :)

Kenali Kakdell

Panggilan nama Kak Dell ini muncul ketika Dell menjadi senior di tahun akhir pengajian Bacelor Sastera (Pengkhususan Bahasa dan Linguistik Melayu) di UPM. Junior yang me'reka' panggilan ini.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan