Selamat Datang ke Blog Dell!

Bersama Dell di Alam Maya
Sertai Saya

Konvensyen Penulisan 2014By  Kakdell     Ahad, Julai 13, 2014    Labels:,, 
Kertas Kerja Konvensyen Penulisan 2014

Pada 21 Jun 2014 lepas, Dell berpeluang menghadiri Konvensyen Penulisan 2014 bertempat di UIA Gombak, Selangor. Di sini, Dell berkesempatan berjumpa dengan para alumni penulisan dan penulis-penulis bestseller. Banyak perkongsian ilmu untuk menjadi penulis usahawan. Ia telah membuka minda dan mata Dell supaya melangkah lebih jauh.

"Penulis perlulah menulis dari hatinya. Tulisan yang lahir dari hati akan turun ke hati."
- Ustaz Pahrol Mohamad Juoi.
Bersama-sama Prof. Emeritus Dr. Abdullah Hassan

Dell berkesempatan bertemu dengan beberapa orang editor untuk genre yang Dell minati.

Terasa lapang sangat dada setelah mengetahui syarat-syarat manuskrip yang harus dihantar, dari segi penilaian dan penerbitannya daripada mereka sendiri. Lain syarikat penerbitan, lain caranya.
Sesi Autograf buku Antologi Cerpen Muzikal, Indah Lelapku - Karya Dell.
Penulis-penulis Buku Antologi Cerpen Muzikal.
Sebagai motivasi diri.

Bersama-sama Dr. Bubbles (Hospital Clown). Tak sangka di Malaysia sudah ada. Teringat dulu Dell pernah menonton filem berkaitan Hospital Clown ini yang dilakonkan oleh Robin William. 

Nota : Kami bersama-sama promosi buku Antologi Cerpen Muzikal ini.

Walaupun, Dell sudah menghadiri beberapa bengkel penulisan, Dell tetap membeli bahan-bahan rujukan lain seperti buku, CD dan ebook.

Alhamdulillah, konvensyen tamat dengan jayanya. Terlalu banyak ilmu yang Dell peroleh di sini. Jika diikutkan tidak cukup hanya hadir sehari. Insya-Allah jika ada peluang suatu hari nanti, Dell teringin hendak pergi konvensyen di luar negara pula. Amin.

Kenali Kakdell

Panggilan nama Kak Dell ini muncul ketika Dell menjadi senior di tahun akhir pengajian Bacelor Sastera (Pengkhususan Bahasa dan Linguistik Melayu) di UPM. Junior yang me'reka' panggilan ini.

2 ulasan:

  1. Pasti seronok dapat menghadiri program seumpama ini kan.

    BalasPadam