Selamat Datang ke Blog Dell!

Bersama Dell di Alam Maya
Sertai Saya

Majlis Makan Malam Penyampaian Sijil Swatari 2011By  Kakdell     Rabu, Januari 16, 2013    Labels: 
Sebelum ini, Dell selalu bermimpi untuk berjumpa dengan PakNgah kerana Dell suka lagu-lagu yang beliau cipta dalam genre tradisional. Tak sangka mimpi jadi kenyataan! :)

Seminggu sebelum Majlis Makan Malam Penyampaian Sijil Swatari 2011 berlangsung, Dell menerima panggilan daripada anak PakNgah yang menyatakan bahawa Dell antara 10 orang sahabat FB PakNgah yang bertuah terpilih untuk menyertai majlis makan malam tersebut. Apalagi... pucuk dicita ulam mendatang la jawabnya! Tema majlis yang benar-benar membuatkan Dell rasa teruja ialah BOLLYWOOD!!! Dell memang dah lama berangan-angan untuk menghadiri majlis sebegini sejak sekolah menengah lagi.

Kelam kabut Dell mencari baju ala-ala Bollywood dalam masa seminggu. Mujur Dell ada kawan yang merupakan India Muslim dan mereka sudah biasa dengan pakaian Sari dan Punjabi. Disebabkan badan Dell terlalu kecil untuk memakai baju Punjabi, akhirnya mereka memakaikan Dell SARI!

Maka pada 1 Oktober 2011, bermulalah majlis tersebut di Dewan Sentrum Setiawangsa.  Antara gambar-gambar yang sempat Dell ambil.

Bersama Dato' Suhaimi Mohd. Zain (PakNgah)

Bersama Normala Omar

En. Zulkifli Zain

Bersama Zizie Zulkifli

Acara di dalam majlis makan malam tersebut sangat HEBAT dengan tarian dan nyanyian BOLLYWOOD oleh anak-anak SWATARI. Inilah antara majlis makan malam yang paling BERTENAGA dan MERIAH yang Dell pernah pergi. Sebelum majlis berakhir, PakNgah membuat satu kejutan besar kepada kami (sepuluh peminat FB PakNgah) dengan memanggil nama kami naik ke atas pentas untuk menerima canderahati (yang Dell pegang dalam gambar tu). Dell berharap dapat pergi lagi majlis makan malam sebegini pada masa akan datang. :)
Kenali Kakdell

Panggilan nama Kak Dell ini muncul ketika Dell menjadi senior di tahun akhir pengajian Bacelor Sastera (Pengkhususan Bahasa dan Linguistik Melayu) di UPM. Junior yang me'reka' panggilan ini.

2 ulasan: