Selamat Datang ke Blog Dell!

Bersama Dell di Alam Maya
Sertai Saya

Halfest 2014By  Kakdell     Selasa, September 09, 2014    Labels:, 
Pada hari Sabtu lepas, Dell mengambil keputusan untuk pergi ke Halal Fiesta Malaysia (Halfest) yang berlangsung di MIECC, Mines Seri Kembangan, Selangor. Dell mengetahui Halfest ini melalui seorang kawan yang kini berniaga makanan sejuk beku secara sambilan. Asalnya, Dell tidak berminat hendak pergi kerana tidak suka di tempat yang sesak namun disebabkan teringin hendak membeli minuman atau makanan yang Dell suka, akhirnya Dell kuatkan hati untuk ke situ.

Dell mengajak keluarga angkat jalan-jalan ke fiesta itu. Banyak yang ilmu yang Dell peroleh di sini. Dell dapat melihat bagaimana mereka membuat packaging dan promosi untuk produk mereka. 

Aiskrim paraBella.

Ketika kami sedang menikmati aiskrim paraBella ini, tiba-tiba ada seorang staf meminta kami menunjukkan jari 'best' dan mengambil gambar kami.
Dell membeli beberapa produk yang menarik hati Dell setelah mencubanya. Yang mana berkenan dan sedap, terus Dell beli. Ada produk yang dipamerkan, sukar untuk didapati di pasar raya. Payah juga Dell selepas ini. Jika diikutkan hati, nak je beli semua tapi kenalah berpada-pada takut ada yang tak termakan atau guna nanti.

Produk yang Dell sangat rekomen. Sedap! Minyak wangi tu pun wangi sangat.
Pada hari Ahad, Dell teringin hendak pergi sekali lagi. Kali ini, Dell ajak Iqa, salah seorang kawan Dell. Kebetulan kami baru sahaja pulang dari menghadiri program di KL.  

Dell rekomen produk ini. Memang sedap!

Asalnya, Dell ingin mencari minuman perisa Mocha tetapi tidak berjumpa. Di akhir pusingan, Dell tergerak hati pergi ke booth ini dan mencuba rasanya. Air koko ini sangat sedap! Rasanya seperti menggunakan susu segar. Ekstrak kismis dan kurma membuatkan air koko ini rasanya manis-manis buah.

Namun begitu, pakejingnya sedikit mengelirukan. Pada mulanya, Dell ingat minuman ini adalah untuk kanak-kanak, rupa-rupanya untuk seisi keluarga. Director yang bertugas di booth ketika itu menyatakan bahawa pada asalnya minuman ini disasarkan kanak-kanak sebagai pelanggan. Tidak sangka, ibu bapa turut menyukai produk itu. Jadi, Dell meninggalkan komen membina di laman facebook produk ini sebagai penambah baikan.

Maklum balas yang positif. 

Dell : Saya antara pembeli produk ini di Halfest 2014. Serius saya katakan bahawa air koko ini sedap. Saya yakin jika design kotak ini dapat direka lebih premium (untuk kegunaan umum bukan terhad kepada kanak-kanak sahaja), jualan produk ini akan laku keras melebihi sekarang. Semoga berjaya!

KokoLove : Salam Nurdilla Zaini. This is Dr. N, penasihat kepada Hawari Group, pengilang Kokolove. Terima kasih atas komen yang sangat memberi semangat. Kami sedang dalam proses pengeluaran produk Kokolove dengan formulasi lain. InshaAllah akan ada 7 lagi produk. Dan kami sedang juga review packaging. Kami mengalu-alukan input untuk penambahbaikan packaging kami. Thank you so much for your input. You will possibly see a premium packaging soon. I hope you will like it. We are also looking for serious Marketing Reps.... do let us know if you are interested. Stay cool! Drink Kokolove!


Kiranya positif maklum balas yang diberikan oleh pihak mereka berkenaan dengan komen Dell. Siap di-offer jika berminat untuk bekerjasama dengan mereka dalam memasarkan produk ini. Hihihi.

Dell tidak dapat melawat semua booth. Dua hari tersebut, Dell hanya dapat datang ke sana dalam satu jam lebih sahaja sebelum jam 7 petang kerana ada pelbagai urusan sebelum itu. Dell berharap akan datang Halfest ini diadakan di tempat yang lebih luas seperti di MAEPS Serdang.

Apa-apa pun, sokonglah produk tempatan kita!

Kenali Kakdell

Panggilan nama Kak Dell ini muncul ketika Dell menjadi senior di tahun akhir pengajian Bacelor Sastera (Pengkhususan Bahasa dan Linguistik Melayu) di UPM. Junior yang me'reka' panggilan ini.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan