Selamat Datang ke Blog Dell!

Bersama Dell di Alam Maya
Sertai Saya

Kancilku...



By  nurdilla zaini     Khamis, September 20, 2012    Labels: 

Inilah kereta kesayanganku... diam tak diam, sudah 6 tahun Dell menggunakannya.

Ramai yang bertanya, "Bila nak tukar kereta..?"

Boleh hendak tukar, tapi sayang duit beb! Maklumlah kereta ni jimat banyak wang terutama tang petrol.

Untuk kepuasan hati, Dell sudah menambah beberapa accessories pada kancil ni sejak tahun 2010.

Yang pertama, Dell letak Micro Compressor dan Super Fuel Max.


Yang kedua, Dell letak Max Speed Power Voltage Booster



Yang ketiga, Dell letak Storm Jacker 6.5 Comp SJ-W601

Yang keempat, Dell sudah tukar CD player baru sebab yang lama sudah tidak boleh mainkan CD... asyik eject je... walaupun Dell beli yang jenis biasa tanpa MP3 @ USB... tetapi Dell boleh mainkan lagu dari player MP3 dan telefon bimbit Dell melalui kabel AUX. Kira oklah tu. Kalau Dell rasa macam tak selamat dan takut CD player kena curi, Dell boleh tanggalkan casing radio itu dan simpan di dalam dashboard. Kira oklah tu...

Cuba bayangkan kalau Dell ubah Kancil ni jadi seperti gambar di bawah...


Cun, kan???

Dell sudah tinted cermin dengan warna yang gelap sikit selepas tukar cermin baru (claim daripada insurans). Kebetulan, cermin depan Dell retak sebelum ini disebabkan terkena batu di lebuhraya.

Hendak tukar kereta??? Sayang beb! Banyak lagi hendak di modify ni.

Mana tahu, tiba-tiba Kancil Dell bertukar menjadi Bumble Bee... Hahaha... Berangan tak ingat!

Kenali nurdilla zaini

Panggilan nama Kak Dell ini muncul ketika Dell menjadi senior di tahun akhir pengajian Bacelor Sastera (Pengkhususan Bahasa dan Linguistik Melayu) di UPM. Junior yang me'reka' panggilan ini.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan